webdesign: webnestor.dk

   

Nyheder


Refleksløbet 2019 - 24. oktober 2019
Vi støtter igen i år op om Årets Refleksdag for at øge synligheden af ikke mindst løbere i vinterhalvåret. Vores arrangement begynder på Rugvænget 74 kl. 17.30 og slutter samme sted med kaffe og kage en times tid senere. Der er reflekser til alle deltagere. Bemærk at løbet er offentligt og kræver kun tilmelding på Præstøløberne på Facebook eller til formanden på fmd@praestoloberne.dk.
Læs om kampagnen på https://xn--brneulykkesfonden-00b.dk/refleksdag/.

Refleks 2019

Klubløb - 1. oktober 2019
Ved dette klubarrangement lød opgaven på 10 km for årets nybegyndere, hvilket de klarede i fin stil og ikke længere kan betegnes nybegyndere. I alt deltog 14 medlemmer, hvoraf 4 var fra begynderholdet. De inviduelle tider gemmes til senere brug ved et forfølgelsesløb.

Afslutning på en veloverstået 10 km løbetest

Præstøløberne deltagelse i Ren Natur - 25. juni 2019
Klubben deltog i indsamlingen af skrald i vores allesammens natur ifm. Ren Natur's projekt. Arrangementet var vellykket og beskrevet i en lille artikel på Ren Natur's hjemmeside.
https://rennatur.org/2019/06/25/praestoeloeberne-i-vordingborg-styrker-faellesskabet-i-al-slags-vejr/

Nytår 2018 - 2019

Nytåret blev fejret med vanlig manér med motion, kransekage og champagne ved middagstid. Tak til alle der deltog og forhåbentlig kom godt ind i 2019. :-)

Glögg-løb - lørdag 15. december 2018

En forhåbentlig ny tradition er indstiftet med årets Glögg-løb, hvor der kom gæster fra både Møn og Sibirien. Tak til alle for et hyggeligt arrangement med først en løbe- eller gåtur og dernæst glöggg og æbleskiver.

Dogmeløbet - søndag 28. oktober 2018

Faksingeskoven sætter igen en farverig og stemningsfuld kulisse til klubbens årlige dogmeløb. Et løb der i særklasse sætter fokus på hygge og giver den enkelte mulighed for at udfordre sig selv samtidig med at man er social. Løbet er udelukkende for medlemmer med familie og venner. Der løbes runder af ca. 2 km på hold af 4 - 5 løbere, hvoraf mindst en skal være i løb hele tiden.


Sted: Base ved shelteret i Faksingeskoven
Tid: Kl. 14 på parkeringspladsen, grill kl. 17 og oprydning kl. 18 ca.
Ruter: 2,1 km
Pris: Gratis for medlemmer
Tilmelding: Svar på intern mail eller i

                   Præstøløberne-gruppen på Facebook

Refleksløbet - torsdag 25. oktober 2018

Torsdag den 25. oktober kl. 17.30 på Rugvænget 74 afholdes der igen Refleksløb. Løbet indgår i Årets Refleksdag, der sætter fokus på synlighed i trafikken og brug af reflekser i den mørke tid. Alle deltagere modtager en refleks til at løbe med.

Løbet arrangeres af Præstøløberne i samarbejde med Børneulykkesfonden og Codan.

Tilmelding på Præstøløbernes Facebook side senest tirsdag den 23. oktober eller på mail udsendt til medlemmerne.

Hilsen fra Østerbro i Præstø ved Refleksløb 2018


Start og slut: Rugvænget 74 kl. 17.30 og ca. kl. 18.30
Ruter: 5 km
Pris: Gratis for medlemmer og ikke-medlemmer
Tilmelding: refleks@praestoloberne.dk eller

                   Præstøløberne-gruppen på Facebook

Dogmeløbet - søndag 5. november 2017

Helt ifølge traditionen er det blevet tid til det årlige dogmeløb i Faksingeskoven. Løbet er udelukkende for medlemmer, men der er selvfølgelig plads til familie og venner. Der løbes runder af ca. 2 km på hold af 4 - 5 løbere, hvoraf mindst en skal være i løb hele tiden.


Sted: Base ved shelteret i Faksingeskoven
Tid: Kl. 14 på parkeringspladsen, grill kl. 17 og oprydning kl. 18 ca.
Ruter: 2,1 km
Pris: Gratis for medlemmer
Tilmelding: Svar på intern mail eller i

                   Præstøløberne-gruppen på Facebook

Refleksløbet - torsdag 26. oktober 2017

Torsdag den 26. oktober kl. 18.00 på Rugvænget 74 afholdes Refleksløbet i Præstø. Løbet afvikles som led i Årets Refleksdag, der sætter fokus på synlighed i trafikken og brug af reflekser i den mørke tid. Alle deltagere modtager en refleks til at løbe med.

Løbet arrangeres af Præstøløberne i samarbejde med Børneulykkesfonden og Codan.

Du kan tilmelde dig løbet på Præstøløbernes Facebook side senest 24/10 eller på mail.

Klik nedenstående banner for mere info.

Så på med refleksvesten og løb så meget du kan, når det går løs torsdag den 26. oktober og vær med til at støtte Børneulykkesfonden vigtige arbejde!


Start og slut: Rugvænget 74 kl. 18.00 og ca. kl. 19.00
Ruter: 5 km
Pris: Gratis for medlemmer og ikke-medlemmer
Tilmelding: refleks@praestoloberne.dk eller

                   Præstøløberne-gruppen på Facebook

Præstøløberne stiller hold til Danmarksstafetten 2017 i Næstved

Stafetten dette år skydes i gang søndag den 11. juni på Sønderdræsset i Næstved kl. 11. Medlemmer i Præstøløberne har mulighed for deltagelse til halv pris, i det klubben bidrager med den anden halvdel af startgebyret. Bestyrelsen ønsker på denne måde at støtte op om det sociale liv i klubben, som er lige så vigtigt som de ugentlige træninger. Den halverede pris udgør 50 kr og tilmelding kan ske på mail til peter@bredo.dk senest tirsdag den 23. maj.

OBS: Deltagere i Begynderløbsprojektet 2017 er sikret startnr. og skal kun melde om de deltager eller ej. De kræves ikke yderligere betaling.

 

Søndagsløb med efterfølgende Sydsjællandskagebord - søndag 29. januar 2017

Klubbens medlemmer inviteres til løb og kage arrangement hos Sanne, Rugvænget 74 kl. 14.30. Der løbes 5 eller 10 km og bagefter er der barista kaffe med Marie og Henrik, kagebord og klubsnak. Tilmelding skal ske til Sanne.

 

DGI Crossløb 1. afdeling i Faksinge Skoven - søndag 8. november 2015 - afholdt

Det første Crossløb i sæsonen blev en sand opvisning af pragtfuldt solskin og knap 200 løbere. Underlagt var blødt og nogle steder meget blødt, hvilket dog ikke lod til at være nogen hindring for løberne der alle tog det flot.
Præstøløberne siger tak for et godt løb, god stemning og ikke mindst til DGI for endnu en gang at stable en Cross-sæson på benene.

Se TV Sydsjællands indslag fra løbet - klik her.

Start af 8 km'erne - klik for stort billede

Start af 4 km'erne - klik for stort billede

DGI Crossløb 1. afdeling i Faksinge Skoven - søndag 8. november 2015

Præstøløberne er glade for at have fået lov til at åbne cross-sæsonen 2015-16. Ruten er en gentagelse af den fra 2013, som mange sikkert husker. Denne gang løbes der dog den modsatte vej, ligesom der er et par variationer og nyheder undervejs.

Vi ser frem til at se rigtig mange friske løbere i skoven denne dag. :-)

Tilmeldingen er åben og sker på http://www.dgi.dk/loeb/arrangementer/201523064600.

Refleksløbet - torsdag 22. oktober 2015

Klubben deltager i Refleksløbet som er et samarbejde mellem Børneulykkesfonden og en række større virksomheder og organisationer. I Præstø får vi veste, reflekser og diodebånd til 30 løbere, så først til mølle princippet gælder. Antallet af løbepladser er dog ubegrænsede, ligesom fantasien til egen reflektive beklædning. Efter løbet er klubben vært med lidt godt.


Start og slut: Rugvænget 74 kl. 18.30 og ca. kl. 19.30
Ruter: 3, 6 eller 9 km
Pris: Gratis for medlemmer
Tilmelding: refleks@praestoloberne.dk eller

                   Præstøløberne-gruppen på Facebook

Lyserød Lørdag - 6. oktober 2012
Ustadigt vejrlig til trods, sørgede Præstøløberne for et ægte rundeløb ifm. Lyserød Lørdag arrangeret af Kræftens Bekæmpelse. Ruten var på 1 km og kunne løbes så mange gange man havde lyst, og med mulighed for at gøre en donation til KB. Antal løbere blev forholdsvis beskedent, i det bare 7 deltog. Om alt andet er, er traditionen nu skudt i gang, og klubben har bestemt, at man gerne stiller op igen i samme forbindelse. Som tak har klubben modtaget nedenstående diplom.

Lørdagstræning i Malmø - 16. juni 2012
Denne lørdag tog Sven Bjarne, Anne og Keith afsted til Malmø, hvor der var inviteret til lørdagstræning. Der var spændning og forventningsglæde, da vi kørte den lange tur nordpå. Da vi kom til parkeringspladsen på Limhamnsveg, Öresundsparken til aftalt tid kl. 09.00, så vi vores værter, Ole og Karin, komme cyklende rundt for at finde os. Der opstod en par morsomme minutter, hvor Sven Bjarne kørte over imod dem, og de cyklede den modsatte vej for at finde os.


Efter at vi fandt hinanden og var klar til at løbe, tog vi afsted på en flot rute rundt omkring og gennem Malmø`s centrum. Vi havde to informative guides iform af Ole og Karin, som er bosat i Malmø til daglig. Først gik ruten langs promenaden, gennem Kungsparken, langs en kanal og lige pludselig mødte vi en mand der så meget ked ud af det! Det vidste sig at det var en skulptur, som en lokale skulptør havde lavet af sin mand, som var i virkelig højde og viste ham med vand(tårer) der løb ned af kinderne. Den triste mand!


Ole og Karin tog os derpå gennem en Gamle Staden, først en indkøbsgade (det var meget billigt, da de fleste forretninger stadigvæk var lukket kl. 9.30), over et par flotte torve, parken igen og til nogle sjove, små fiskeboder som sælger frisk fangede fisk (der var ingen næring tilbage i fiskene efter vi havde stirret på dem!). Derfter løb vi forbi et boligområde med alternative, miljørigtige hus og lejligheder (Västre hamnomrädet), langs promenaden, stranden (ja, det var ikke bare en dans på roser!) og tilbage til Limhamnsveg.


Efter en nydelige 8,5 km med mange stop (vi var jo turister!), var det tid til at bade i friluftsbadet på Ribergsborgskallbadhus. Man betalte et lille beløb og så gik mænd og kvinder hver til sit. I mændene`s område var der mange små omklædnngsrum og gangbro rundt om et lille stykke havvand. Vi klædte af ,hoppede i og svømmede meget hurtigt pga. det 15 grader kolde vand. Ok for nogle er det ingenting, meeen!. Heldigvis var der også brusebade og saunaer til at bortjage kulden, men pga. tidsnød og fordi vores værter, som af en eller anden mærkelig grund ikke deltog i festlighederne, ventede på os på cafeteriet benyttede vi dem ikke.
Efter en varmende brunch på cafeteriet ved siden af badet, afrundede vi en vellykket og meget fornøjelig lørdagstræning. En stor tak til Ole og Karin for oplevelsen og til Sven Bjarne for køreturen.


Danmarksstafetten i Næstved 2009 - Præstøløberne vinder!

Det var en strålende dag, solen skinnede og der var 2000 løbere til en hyggelig og vellykket motionsdag.

Præstøløberne havde 3 hold med i den åbne klasse, ialt 10 løbere.

Efter 10 rigtig flotte løbepræstationer og en meget vellykket frokost på græstæppet,  blev vi belønnet med 2 førstepladser i den åbne klasse.

Præstøløbernes herre- og kvindehold vandt begge klassen og blev belønnet med den obligatoriske og skønne pokal.

Berlin Maraton - 28. september 2008

At se et maratonløb er ligesom at se et isbjerg. Det er flot, spændende og imponerende, og alligevel er det kun en meget lille del af det, man kan se. Det rigtig imponerende ved et maraton er de mange måneders målrettede planlægning og træning - uanset vejr og vind, der skal passes ind efter arbejde, familie osv. En gruppe Præstøløbere tog til Berlin Maraton i bus sammen med HGATM, hvor de også er medlemmer. Det var en perfekt tur. Fredag blev vi kørt direkte til messeområdet, hvor der blev udleveret startnumre, powershoppet blandt de mange uimodståeligt gode tilbud og spist lidt mere pasta, inden vi blev kørt til vores hotel. Det lå fint på maratonruten, 1,5 km fra startlinien. Lørdag var der morgenmadsløb, lidt mere shopping i byen, og diverse forberedelser. Det var ren luksus, idet vi havde egen massør med til at hjælpe før og efter løbet. Søndag viste Berlin sig fra sin absolut flottest side med høj, klar luft, strålende sol og ingen vind. Træernes løv havde en meget smuk farvesymfoni i gyldne og brune farver. Vores løbere startede i højt humør og vinkede glade, når de kom forbi vennerne, eller fik tilråb fra de mange andre danske tilskuere, der var taget derned for at opmuntre. Løbet kaldes nogen gange "Danmarks største maratonløb". Et par af vore løbere oplevede lidt problemer, men gennemførte ved at skifte taktik eller justere forventningerne. Det var flot klaret af alle løbere, der i højt humør og med lidt ømme ben gik tilbage til hotellet for at slappe af i wellnessafdelingen. Det er en fin rute, logistikken virkede, og vejret var 100% med os. Søndag aften var der sejrsmiddag, og mandag gik turen tilbage til Danmark - alle glade for en god tur og en dejlig oplevelse. Sven Bjarne Tilskuer og "hepper" - Sammen løber vi længere -

Carsten P. løbet 2008 i Slagelse

Vejrudsigten så for en gangs skyld ud til at holde stik den morgen. Heldagsregn, findes der noget bedre? Til at løbe i ja. Det syntes Stina også, men vi blev over telefonen hurtig enige om at der skulle mere end tungt faldende dug til at stoppe et par Præstøløbere. Så vi tog afsted. Klubhuset i lystskoven ved Slagelse fandt vi uden videre, fik registreret os og begyndte at sætte os op til løbet. Opvarmning så vi ingen grund til at blive våde af. Så hellere et forsigtigt udlæg indtil vi var oppe i arbejdstemperatur. Et ivrigt fitness kvindemenneske der underholdt i minutterne før starten, fik dog lokket os lidt igang. Vi rullede begge med skuldrene for at vise vores deltagelse og gode vilje når nu hun gjorde sig sådan en umage. Starten gik og vi fulgtes ad den første kilometer cirka. Derefter løb vi hver vores løb. Det gik eller rettere forløb en god del på asfalt, men også ad skovveje hvor der flere gange var frit valg om man ville løbe i den højre eller venstre regnvandsbæk. Sikke noget sjask og temmelig befriende bare at tonse gennem mudder, pytter og diverse vegetation. Efter løbet kunne vi begge berette at vi hver især havde haft kriser. Stina havde for første gang på en halvmarathon syret til og jeg havde et par svære sidste kilometer. Det at trodse vejr og vind og løbe sammen med en masse andre løbeglade mennesker var dog hele turen værd og vi kørte tilbage til Præstø en god oplevelse rigere. Stina og Peter

 

Danmarksstafetten for 25 gang.

Præstøløbernes piger blev nr. 1 i åben række.

Søndag d. 8 Juni deltog 7 løbere med 2 hold. Det var en perfekt løbedag med solskin og en smule vind. Berit, Mette J og Anne løb hver 5 km og fik en samlet tid på 1.14.38. Det var nok til en førsteplads og holdet fik en pokal mens de fik hver en T shirt.

Præstøløbernes drenge fik desværre ikke registreret alle tider, men den samlede tid blev 1.25.33 for 4 gange 5 km. Hvilket rækker til en fjerde plads.

 

18.5.2008 Copenhagen marathon

4 medlemmer fra præstøløberne gennemførte copenhagen marathon i år. Fantastisk. Løberne var: Thomas, Stina, Pia og Lis. Vi siger tillykke, godt gået. Læs indlæg fra Stine under: "Fra medlemmerne", i venstre menu.

Løb med en ven

Onsdag d. 14.5 holder præstøløberne "Løb med en ven arrangement". Det foregår ved at du kan invitere hvem du har lyst til. Vi løber sammen og hygger os, mens vi hygger os og svarer på spørgsmål og løb og præstøløberne. Hiv dine venner med også selvom ikke alle dyrker regelmæssig motion, vi arrangerer ruter efter hvem der møder frem.

Udover "løb med en ven" vil vi arrangere:"Kom og løb med" d. 20.10.2008.

Her inviteres alle løbe intereserede til et arrangement hvor vi vil starte efterårstræningen op. Planen er at følge træningen op med et indslag der kan inspirere til at holde træningen igang i løbet af vinteren.

Motionsløb 2008

Så starter løbesæsonen op. Vi har beskrevet løb som klubbens medlemmer elsker at deltage i. Se kalender.

Generalforsamling Februar 2008

Generalforsamlingen foregik 19 februar. Vi har fået 2 nye bestyrelsesmedlemmer: Mette Juul og Berit Husted. Der var en livlig diskussion og mange forslag til aktiviteter til 2008 kom frem.

Se referatet under bestyrelsen, klik på generalorsamling i menu til venstre på siden.

Champagnegalop

Vores afslutning på året blev en stor succes, der var 18 løbere og vi skålede efter løbet mens luften var tyk af målsætninger for det nye løbeår.

Årets løber 2007

Peter Bredo blev kåret til Årets Løber af Præstøløberne.

Se begrundelserne for valget under Klubben. Her findes også et meget vellignende billede ;@).

DGI

Præstøløberne er blevet medlem af DGI. Gå ind på DGI's hjemmeside www.dgi.dk og se din mulighed for - som medlem - at deltage i kurser til reduceret pris.

Pressenyt

"Løbere fra Præstø klar til den store udfordring."

Artiklen stod i Sjællandske den 22. februar 2007.

Maratonklub

Præstøløberne har oprettet deres egen lille maratonklub i klubben. Vi er syv medlemmer, der træner op til Copenhagen Maraton. Vi vil i klubben prøve at støtte hinanden i træningen, supplere hinanden med gode råd, løbe intervaller og vi har allerede nu fastlagt lange lørdagsløb helt frem til maratondagen.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger, kan du henvende dig til

Mette Juul, tlf. 5599 4284 . Læs mere under klubben.

Generalforsamling 2007

Præstøløberne afholder generalforsamling mandag den 05.02.07.

Se dagsorden under bestyrelsen.

Ændringer i løbetider

Fra den 18. december 2006 løber vi mandag og onsdag kl. 18.00.

Årets løber 2006

Anne Wolsing blev kåret til Årets Løber af Præstøløberne.

Se begrundelserne for valget under Klubben.

E-løbet 2006

Se de flotte resultater, som Præstøløberne præsterede ved E-løb 2006 - klik på linket løbsresultater i venstre side

Begynderholdet

19.07.06

Begynderholdet er kommet rigtig godt fra start. Ca.halvdelen af holdet er i dag gået i gang med begynderprogram 2.

Hent begynderprogram 2 her: Begynderprogram 2

MØNS BANK

Bestil tid til en kunderådgivning hos Møns Bank, medbring en ambassadørkupon, som kan afhentes hos formanden -

og STØT PRÆSTØLØBERNE med 250,- kr.

Præstøløberne starter begynderhold

Onsdag den 10. maj 2006 kl. 18.30 v/Præstø Hallen.

Hent begynderprogram her: Begynderprogram

Endnu en Præstøløber-pige på 1. pladsen

Mette Sieben fik en FLOT 1. plads ved Brøderupløbet den 23. april 2006.

Mette løb 12 km i tiden 1.02.03.

Det er første gang Mogenstrup arrangerer Brøderupløbet. I følge Mette var det en meget smuk rute og et løb, man har lyst til at prøve igen.

To Præstøløbere deltog i ½ marton, Berlin

De to søstre Pia Grønqvist og Lis Immerkær har deltaget i deres første ½ maraton og opnået flotte tider! Se Pia og Lis' resultater ved at klikke på løbsresultater i menuen til venstre.

MØNS BANK sponsorerer trænerkursus

I bestyrelsen er vi meget glade for at kunne meddele, at Møns Bank har sponsoreret trænerkursus for to deltagere. Anne Wolsing og Tina Pedersen vil deltage i trænerkursus i april måned, hvorefter vi planlægger at starte begynderhold for kommende løbere primo maj måned.

Igen en 1. plads til Præstøløber-pige

Lone Larsen har gjort det igen. Lone deltog den 05.03.06 i serieløb hos løberne i Herlufsholm og blev nr. 1 i damerækken, 5,6 km i tiden 27,50. Måske ikke Lones bedste tid, men vejret har jo ikke været med os i den sidste tid, så det meste af ruten var dækket af ca. 10 cm sne.

1. plads til Præstøløber-pige

Lone Larsen deltog søndag den 15.01.06 i løbet "De fede må svede og de tynde må stønne" arrangeret af Birket Boldklub.

Lone løb 5 km i tiden 00.23.26 og sikrede sig dermed en flot 1. plads - og en guldpokal.

Årets løber 2005 er valgt

Svend Nielsen blev næsten enstemmigt valgt.

Se begrundelserne for valget under Klubben/Årets løber.